Emil Elo

Kaikki blogit puheenaiheesta Stressi

SHIT pintaa syvemmältä

Kun ystäväni luki Iltalehdessä viime viikolla julkaistun jutun stressinhallinnan SHIT-mallistani, hän kysyi, enkö pelkää leimautumista SHIT-naiseksi. (SHIT on siis ajattelun apuväline, jonka avulla pääset yli ikävistä, stressaavista tilanteista.)

Avantouintiteoriaa aloittelijalle

Avanto- ja talviuinti on varsin suosittu harraste, jota itsekin aloittelin säännöllisemmin harrastella hiljattain. Aloitus toki oli helppoa viimekesän jäljiltä; eihän vesi edes ehtinyt lämmetä kunnolla. Asiasta tietämätön, kuten itsekin taannoin, helposti kuvittelee että uintireissuilla vain vuoroin saunotaan kuumassa, kastaudutaan/uidaan kylmässä, ilman sen suurempaa teoriaa. No eipä se niin helppoa olekkaan, vaan tässäkin lajissa voi hifistellä.

Mittaritontun tarinoita - mitä jouluksi pukinkonttiin?

JOULU ON taian aikaa. Me lapset tai lapsenmieliset tiedämme sen paremmin kuin ketkään muut. Varmasti sinäkin muistat lapsuutesi joulut? Kenties ihan oikea punanuttu kävi jakamassa lahjat säkistään? 

Meillä pukki oli arka tai kiireinen. Hän kävi sujauttamassa käärönsä kuusen alle sillä aikaa, kun olimme joulusaunassa.

Mutta voi sitä riemua pakettien auetessa: tontut olivat kuulleet toiveet hämmästyttävän yksityiskohtaisesti! Leluista ja peleistä ja jopa sukista ja tumpuista iloittiin pitkälle kevääseen.

Toinen luku masennuksesta - vaalien jälkeinen elämä

Kerroin maaliskuussa olevani masentunut. Monet ovat sen jälkeen kyselleet, mitä minulle kuuluu ja mitä elämässäni tapahtuu nyt. Osa on jopa väittänyt, että olen huijari. Haluan nyt kirjoittaa toisen tekstin, jossa hieman avaan tuntemuksiani viimeiseltä kolmelta kuukaudelta.

Miksi stressaamme?

"Stressi syntyy ajatuksista ja uhkakuvista ei siitä mitä tapahtuu,"  sanoo  Katri Manninen transformatiivinen valmentaja.

 

On normaalia ihmisen mielen ylä-ja alavire,  mielialan vaihtelu.

Inhimillisimmillään ihminen on tasapainoinen , rauhallinen, rento.

"Eläin" meissä pitää yllä hälytysjärjestelmää, joka on herkkä, muttei kovinkaan tarkka, säikymme, varaudumme.

Ongelma tulee, jos hälytysjärjestelmä jää päälle,  stressaannumme, panikoimme tulevaa. Stressissä kipuilemme etukäteen, luullen, että se auttaa tosi paikan tullen.

Julkaise syötteitä