Emil Elo

Kaikki blogit puheenaiheesta Inhimillisyys

Filosofia: Vanhuus

 

Kirjahyllyssäni arvopaikalla on Simone de Beauvoirin kirja ”Vanhuus”. Kommentoin tätä rakastetun ranskalaisen filosofin kirjaa lähemmin omassa kirjassani Ruusunmarjoja piikkipensaissa – Vuoropuhelu Simonen kanssa. Kirja on julkaistu e-kirjana Elisa kirjassa vuonna 2016. Simone käsittelee kirjassaan ”Vanhuus” rohkeasti aihetta, josta vaietaan paljon. Hän oli inhimillisenä ihmisenä lähestynyt aihetta paitsi kirjallisuuden kautta myös ihmisenä kohtaamalla sekä oman ikääntymisensä että myös vanhusten tilanteen omassa maassaan kirjoitusajankohtana.

Skottilainen hangover

Viime marraskuussa seitsemänvuotias skottilaistyttö Lucie piirsi koulun piirustustunnilla oheisen teoksen, johon opettaja teki pienen kieliasun korjauksen sekä antoi kannustavan kommentin. Vanhempainiltana äiti Margaret Stevenson löysi tyttärensä piirustuksen sattumalta.. Isä Scott muisti Lucielle maininneensa kyseisenä sunnuntain aamuna, että äiti oli juonut "horrible juices".

Äidin kypsä itseironia on myös ihastuttavaa laatua.

LÄHDE

Ei kannata...

Ei kannata...

- Sanoa psykiatrille,että "luotan vaistoihini"

- Ottaa myöhään illalla laksatiivia ja lähteä aamulla pitkälle lenkille

- Ajaa mopolla ilman kypärää

- Ajaa mopoautolla aikuisena

- Ajaa ylipäätään mopoautolla

- Kehuskella taidoillaan

- Sanoa kuuluisia viimeisiä sanoja

- määräillä poliisia(paitsi jos on sellaisen kanssa parisuhteessa)

- puhua lapsille epäkorrektisti

- Olla opettelematta lautapelien ja korttipelien sääntöjä,mikäli on tekemisissä lasten ja nuorten parissa

Ihmisen käyttöohje

 

(Media puhuu paljon vaikeuksista, joita kohdistuu ihmisen elämänkaareen – siis sosiaaliturvatunnukselliseen aikakauteen |1. Neuvoja annetaan ja asiantuntijat opastavat miten tulisi elää terveesti. Niin, näinhän se menee, mutta koskaan mitään yksilökohtaista käyttöohjetta ei isän eikä äidin kouraan anneta, kun lapsi syntyy tähän vajavaiseen maailmaamme!)

 

Julkaise syötteitä